donderdag 19 november 2020

Overbodige spullen uit uw berging

Voor het plaatsen van de nieuwe bergingen vragen wij bewoners om de huidige berging leeg te maken. Dat is natuurlijk een mooi moment om op te ruimen en overbodige spullen weg te doen. Daarvoor geven we graag wat tips!

Tip #1: Gratis grofvuil op laten halen
In Alphen aan den Rijn kan het bedrijf Cyclus uw grofvuil ophalen. In 2020 hebben zij nog een proef lopen: tot 2x toe halen ze dit gratis bij u op.
Dit kan nog tot het einde van dit jaar, dus maak snel een afspraak
 als u spullen weg wilt doen! 
U kunt hen bellen via het telefoonnummer 0182 547 500

LET OP:
Cyclus stelt wel bepaalde voorwaarden aan het grofvuil dat zij op halen: 

U mag per keer maximaal 2 kubieke meter grofvuil op laten halen. Dat komt neer op spullen die samen maximaal 2 meter lang, 1 meter hoog en 1 meter breed zijn;
U bundelt het grofvuil zo veel mogelijk;
U mag geen vuilniszakken aanbieden;
Het grofvuil moet vóór 07:30 uur gebundeld op straat staan;
U mag geen bouw- en sloopafval, frituurvet, vlakglas, grond, zand, autobanden, asbest, chemisch afval en textiel neerzetten.

Tip #2: Zelf wegbrengen

Heeft u een auto en een afvalpas? Dan kunt u ook zelf uw spullen naar lokaal afvalstation Ecopark De Limes brengen. Bel hen van te voren wel op om een afspraak te maken. 

Tip #3: Verkopen
Heeft u een stoel die u niet meer mooi vindt? Of speelgoed dat niet meer gebruikt wordt? Verkoop het via een verkoopwebsite, zoals Marktplaats. Zo kunt u hier iemand anders nog blij mee maken en er zelf iets aan verdienen. Win-win situatie!